Karbonaadje, eekhoorntjesbrood en minipaksoy
Côtelette de porc aux cêpes et mini bok choy
Karbonaadje, eekhoorntjesbrood en minipaksoy
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Hak de paddestoelen in kleine stukjes en overgiet ze met wat melk.
- Warm deze op tot bijna kookpunt en laat rustig afkoelen. Hierdoor worden de paddestoelen weer zacht en laten ze hun smaak los.
- Maak voor de garnituur een lekkere aardappelpuree (klik voor recept)
-
BEREIDING
- Bak de paksoy heel even aan in hete boter
- Nog voor ze verkleuren blust u de boter af met ¼ kopje water (deglaceren)
- Sluit de pan af en laat de groenten 7 minuten op zacht vuur stoven
- Rol ze daarna in het spek (barderen). Leg ze op een bakblik
-
- Kruid het vlees met zout en peper en braad het ongeveer 5 minuten aan beide kanten tot het stevig aanvoelt
- Haal het vlees uit de pan
- Blus de boter af (deglaceren) met het mengsel van paddestoelen en melk en een flinke scheut witte wijn, laat deze indampen (reduceren) en voeg vervolgens de room toe
- Roer het geheel goed door elkaar
- Als de de room iets dikker begint te worden is uw saus klaar. Haal dan onmiddellijk de pan van het vuur
- Voeg eventueel wat zout toe
Plaats ondertussen de paksoyrolletjes onder een salamander of onder de grill van uw oven en laat het spek even iets opkleuren.
-
SERVEREN
Doe wat saus op de borden, leg daar het vlees in, garneer af met de paksoyrolletjes en wat puree. Klaar!
-
WIJNTIP
Een jonge fruitige rode wijn of een volle rosé.