Pork rack, dit keer gemaakt van haaskarbonade. Uit één stuk gesneden. Rijg hem aan het spit van uw oven of barbecue, even kruiden en eigenlijk hoeft u er niets meer aan te doen...
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
1-1,5 kilogram haaskarbonade aan stuk ((kan ook met ribkarbonade))
zout en peper (of vleeskruiden)
1 teen knoflook
olijfolie
Keukenbenodigheden
Knoflookpers
Oven of BBQ met grill en spit
Kernthermometer
Instructies
Verwarm uw BBQ of oven voor op 180°C
Kruid de karbonade met zout en peper, vleeskruiden of uw eigen rub
Rijg de karbonade aan het spit van uw BBQ of oven
Wrijf in met olijfolie
Plaats in het midden van de oven
Laat +/- 40 minuten tot een uur draaien tot de kerntemperatuur 60 graden is.
Haal uit de oven
Verwijder het spit
Laat 5 minuten rusten
Serveer in één stuk als center piece op tafel. Klaar!