Print opties

Haaskarbonade aan het spit

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 1 uur Rest Time: 5 min Total Time: 1 uur 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Pork rack, dit keer gemaakt van haaskarbonade. Uit één stuk gesneden. Rijg hem aan het spit van uw oven of barbecue, even kruiden en eigenlijk hoeft u er niets meer aan te doen...

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 1-1,5 kilogram haaskarbonade aan stuk ((kan ook met ribkarbonade))
  • zout en peper (of vleeskruiden)
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • Keukenbenodigheden
  • Knoflookpers
  • Oven of BBQ met grill en spit
  • Kernthermometer
Instructies
    • Verwarm uw BBQ of oven voor op 180°C
    • Kruid de karbonade met zout en peper, vleeskruiden of uw eigen rub
    • Rijg de karbonade aan het spit van uw BBQ of oven
    • Wrijf in met olijfolie
    • Plaats in het midden van de oven
  1. Laat +/- 40 minuten tot een uur draaien tot de kerntemperatuur 60 graden is.

    • Haal uit de oven
    • Verwijder het spit
    • Laat 5 minuten rusten
    • Serveer in één stuk als center piece op tafel. Klaar!
  2. Bijgerechten

    Lekker hierbij: patate al forno. Klik voor recept.

Keywords: spit, barbecue, varkenskarbonade, oven, pork rack

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!