Print opties

Terrine printanière aux mousses de légumes

terrine

Vegetarische groenteterrine

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 30 min Rest Time: 10 min Total Time: 1 uur 10 minuten
Beschrijving

Zo’n groenteterrine – niks aan om te maken, hartstikke mooi op tafel – dat is een mooie begeleiding voor het soort momenten, wanneer een aardappeltje en een sperzieboontje nét niet afdoende zijn. We nemen u stap voor stap mee in deze reis naar een weergaloos bijgerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 30 grammen boter
  • 3 eieren
  • 400 grammen winterpenen (schoon gewicht)
  • 500 grammen spinazie (uitgelekt gewicht)
  • 400 grammen courgettes
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • zout en witte peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Oven
  • Penseel
  • Terrine
  • Braadslee
  • Staafmixer
  • Zeef
  • 3 Mengkommen
  • Paletmes
Instructies
    • Maak de wortels schoon
    • Was de courgettes
  1. Snij de wortel en de courgettes in schijfjes

     

    • Was de spinazie, stoof de bladeren in een klein beetje kokend water (5 minuten).
    • Giet af, spoel af onder koud water en druk met de hand zoveel mogelijk water uit de spinazie. 
    • Gaar de wortel in een stoompan of in water
    • Giet ze af als ze gaar zijn 
  2. Maak ondertussen de saus:

    Kook de courgettes op dezelfde manier.

  3. Laat de courgettes goed uitlekken in een zeef.

  4. Voor een nog zachtere massa kunt de verschillende soorten puree nog even met de bolle kant van een lepel door een zeef drukken. 

  5. Voeg aan elke puree een losgeklopt ei, 

  6. een lepel crème fraîche en zout/peper naar smaak toe. 

  7. Vermeng goed. 

  8. Beboter de vorm.

  9. Giet nu de verschillende purees na elkaar in een cakevorm. 

    • Zet een braadslee, tot ⅓ gevuld met kokend water (Bain Marie), in het midden van de oven (180 graden)
    • Zet de terrine of cakevorm met de groentepuree daar in en gaar in 30 minuten
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hierdoor stijft de terrine ook iets op.

  11. Snij in mooie plakken (trancheren) met een warm paletmes en serveer. Kan koud, kan warm.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!