Vegetarische groenteterrine
Zo’n groenteterrine – niks aan om te maken, hartstikke mooi op tafel – dat is een mooie begeleiding voor het soort momenten, wanneer een aardappeltje en een sperzieboontje nét niet afdoende zijn. We nemen u stap voor stap mee in deze reis naar een weergaloos bijgerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snij de wortel en de courgettes in schijfjes
Kook de courgettes op dezelfde manier.
Laat de courgettes goed uitlekken in een zeef.
Voor een nog zachtere massa kunt de verschillende soorten puree nog even met de bolle kant van een lepel door een zeef drukken.
Voeg aan elke puree een losgeklopt ei,
een lepel crème fraîche en zout/peper naar smaak toe.
Vermeng goed.
Beboter de vorm.
Giet nu de verschillende purees na elkaar in een cakevorm.
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hierdoor stijft de terrine ook iets op.
Snij in mooie plakken (trancheren) met een warm paletmes en serveer. Kan koud, kan warm.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!