Print opties

Grietfilets met lentegroentetjes

Cooking Method , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker fris en niet moeilijk

Op de afbeelding ziet u onze creatie op basis van grietfilets. U kunt gerust ook andere lekkere platvissoorten gebruiken. 

Ingrediënten
  • 4 x 150g grietfilet (schol, schar, tong, tarbot kan ook goed)
  • 8 bospenen
  • 8 bosuien
  • 12 krielaardappeltjes
  • 12 cherrytomaatjes
  • bloem
  • 1 liter visfumet (zie recept)
  • geklaarde boter (naar behoeven)
  • 1 teen knoflook
  • bieslook (ter versiering)
  • olijfolie EV (naar behoeven)
  • zout & peper (naar smaak)
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Maak de groenten grondig schoon
    • Kook de bosuien en  -penen in visfumet tot beetgaar en houd apart
    • Kook de krieltjes in de schil in zout water en houd apart
  2. Stoof de cherrytomaatjes in een beetje olijfolie en een heel teentje knoflook en breng op smaak met zout.

  3. Bereiding:

    Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze even door de bloem

    • Zet een koekenpan op met ruimschoots geklaarde boter en bak de filets in een paar minuten goudbruin en gaar
    • Doe de groentetjes (behalve de tomaat) even in een pannetje met wat gesmolten boter en laat ze even glanzend worden
  4. wijntip witte wijn

    Wijntip:
    Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.

     
Keywords: griet, platvis, pomodori stufati

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!