Grietfilets met lentegroentetjes

pinit

Grietfilets met lentegroentetjes

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Lekker fris en niet moeilijk

Op de afbeelding ziet u onze creatie op basis van grietfilets. U kunt gerust ook andere lekkere platvissoorten gebruiken. 

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Maak de groenten grondig schoon
    • Kook de bosuien en  -penen in visfumet tot beetgaar en houd apart
    • Kook de krieltjes in de schil in zout water en houd apart
  2. Stoof de cherrytomaatjes in een beetje olijfolie en een heel teentje knoflook en breng op smaak met zout.

  3. Bereiding:

    Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze even door de bloem

    • Zet een koekenpan op met ruimschoots geklaarde boter en bak de filets in een paar minuten goudbruin en gaar
    • Doe de groentetjes (behalve de tomaat) even in een pannetje met wat gesmolten boter en laat ze even glanzend worden
  4. Wijntip:
    Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.

     
    wijntip witte wijn
Keywords: griet, platvis, pomodori stufati

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?