Grietfilets met lentegroentetjes
Grietfilets met lentegroentetjes
Description
Lekker fris en niet moeilijk
Op de afbeelding ziet u onze creatie op basis van grietfilets. U kunt gerust ook andere lekkere platvissoorten gebruiken.
Ingrediënten
Instructies
-
Voorbereiding:
- Maak de groenten grondig schoon
- Kook de bosuien en -penen in visfumet tot beetgaar en houd apart
- Kook de krieltjes in de schil in zout water en houd apart
-
Stoof de cherrytomaatjes in een beetje olijfolie en een heel teentje knoflook en breng op smaak met zout.
-
Bereiding:
Kruid de visfilets met zout en peper en haal ze even door de bloem
-
- Zet een koekenpan op met ruimschoots geklaarde boter en bak de filets in een paar minuten goudbruin en gaar
- Doe de groentetjes (behalve de tomaat) even in een pannetje met wat gesmolten boter en laat ze even glanzend worden
-
Wijntip:
Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.