Print opties

Gnocchi al sugo

Aardappelgnocchi met authentieke Italiaanse tomatensaus

Cooking Method
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 5 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Gnocchi zijn heerlijke Italiaanse deegkussentjes van aardappel, griesmeel (alla Romana) of maismeel. Ze zijn verwant aan de Duitse Knödel. Erg leuk om zelf thuis te maken. De meest gebruikelijke saus over de gnocchi is toch wel deze, met sugo. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram aardappelgnocchi (zie recept)
  • 250 milliliters sugo
  • paar blaadjes basilicum (voor de sier)
  • Parmezaan of Grana (geraspt)
Instructies
  1. Maak een dag van tevoren een lekkere sugo. Volg dit recept.

  2. KOKEN, AFGIETEN, OPDIENEN!

    Gooi de gnocchi in ruim, kokend zout water. 

    • Wanneer de eerste komen boven drijven zijn ze gaar. Giet de sugo erover en serveer met geraspte Parmezaan of Grana. Klaar!
Keywords: gnocchi, patate, fatti in casa

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!