Gevulde varkensbuik, koud geserveerd
Poitrine de porc en charcuterie
Gevulde varkensbuik, koud geserveerd
Description
Een ‘restje’ met allure
Lekker om zelf een keer mee aan de gang te gaan: een hele varkensbuik. Dagenlang smullen van een zalig stuk vlees. Wij hebben het op twee manieren bereid. De eerste keer warm. Toen hielden we nog aardig wat over. Daarom dit koude recept bedacht.
Klik dus eerst hier voor het warme recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Maak een mooie varkensbuikrollade zoals in ons recept. -
Bereiding:
Snij de rollade in flinterdunne plakjes. Op een snijmachine is het mooist maar het kan ook met een goed trancheermes.
-
- Meng alle andere ingrediénten behalve de peterselie tot een glad sausje
- Breng op smaak met zout en peper
-
Serveertip:
- Maak een “spiegel” van de saus op platte borden door een schep saus met een pollepel op de borden te doen en vervolgens met een platte hand onder op het bord te slaan tot de saus mooi vlak verdeeld is
- Dresseer de plakjes vlees op de borden en garneer af met peterselie. Klaar!
-
Wijntip:
Een mooie wijn. Een witte Bourgogne, bijvoorbeeld.