Print opties

Melanzane a barchetta

Gevulde aubergines (aka melanzane ripiene)

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 1 uur Cook Time: 30 min Total Time: 1 uur 30 minuten
Servings 2
Beschrijving

De Italiaanse antipasti, heerlijk!  Deze komt u minder vaak in restaurants tegen. Meer bij mensen thuis.

De aubergines

Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke aubergines haalt bij de supermarkt (zie afbeelding), dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine aubergines die een hoop zon en weinig vocht hebben gehad (zie afbeelding). Als u die kunt vinden, hoera!
 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4-8 aubergines (afhankelijk van de grootte)
  • 350 grammen snoeptomaatjes
  • 15 rijpe zwarte olijven
  • 10 kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie (naar behoeven)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 125 grammen Mozzarella di bufala Campana
  • zout & peper uit de molen
  • Keukengerei:
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven
Instructies
  1. De aubergines:

    VOORBEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Snij de aubergines in de lengte in tweeën
    • Haal het zachte vruchtvlees er voorzichtig zoveel mogelijk uit
    • Zout de auberginehelften en het vruchtvlees en laat een uur trekken
    • Spoel af onder stromend water en laat goed uitlekken. Knijp het vruchtvlees voorzichtig uit
    • Snij het vruchtvlees in blokjes
    • Bak aubergines en het vruchtvlees in een koekenpan met een flinke bodem olijfolie. U zult zien dat de olijfolie eerst wordt opgezogen en later weer wordt afgestaan door het vruchtvlees
  2. Geblakerd

    MAAK DE SAUS

    • Doe wat olijfolie in een pannetje
    • Fruit de knoflook ietsjes aan (niet laten verkleuren)
    • Voeg de kappertjes toe
    • en daarna de tomaatjes
    • Laat reduceren tot een mooie saus
    • Voeg de blokjes vruchtvlees toe en laat enkele minuten doorstoven
    • Breng op smaak met peper, zout en de basilicumblaadjes
  3. Doorsnijden

    SERVEERTIP

    Serveer eventueel met wat couscous. Zie afbeelding.

Keywords: aubergine, vullen, farce, oven

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!