Print opties

Gevulde aardappel

Pomme de terre farcie

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 20 min Total Time: 25 minuten
Servings 6
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 6 aardappelen (vrij groot, half kruimig, half vastkokend)
  • 15 grammen boter
  • 1 flinke scheut melk
  • 1 flinke scheut room
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Zeef (of aardappelpers)
  • Pollepel
  • Spuitzak (eventueel)
Instructies
  1. Piepers koken

    Kies voor een geschikte aardappel. Niet te kruimig, niet te romig. Niet te vastkokend. Ik hou het het liefste bij een mooie stevige aardappel die goed diepgeel is. Dit is voor de structuur belangrijk, maar ook voor de kleur. Het beste resultaat behaalt u door verschillende soorten te gebruiken.

    • Kook de aardappels in de schil in zout water
    • Wanneer ze gaar zijn 2 ervan half doorsnijden, met een lepel uithollen zodat een stevige rand overblijft
  2. Zeef, groentemolen of pers?
    • De andere helften en de andere aardappels schillen en aardappels door een zeef drukken met een houten lepel
    • Van dit aardappelmengsel een puree maken door 15 g boter en naar behoeven half om half room en WARME melk toe te voegen (koude melk verhoogt de kans op klonteren)
    • Breng op smaak met zout
    • Op het laatst de gehakte verse basilicum toevoegen
  3. Serveertips:

    Het geheel overbrengen in een spuitzak met kartelspuitsuk en de puree in de aardappelschillen spuiten. Eventueel nog even gratineren onder de grill van uw oven. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!