Print opties

Gevulde paprika met zoete aardappel en knolselderij

Poivron farci au céléri rave et patate douce

Cooking Method , ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 10 minuten
Servings 1
Beschrijving

Een heerlijk vegetarisch voor of hoofdgerecht. Ook leuk als garnituur.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1/2 per persoon paprika
  • 1 eetlepel Knolselderij (per paprika)
  • 3 eetlepels zoete aardappel (per paprika)
  • Paar stronken broccoli (per halve paprika)
  • olijfolie EV (naar behoeven)
  • zout & zwarte peper (naar smaak)
Instructies
  1. Kies voor een mooie paprika. Oranje is echt een prachtige kleur voor dit gerecht maar rood kan ook best.

  2. PAPRIKA SCHOONMAKEN

    Snij de paprika doormidden en snij voorzichtig  de zaadlijst eruit.

  3. Schil de zoete aardappel en de knolselderij.

  4. Parmentier

    PARMENTIER SNIJDEN

    • Snij ze in blokjes van 1cm (parmentier).
  5.  

    KOKEN

    • Zet een pan met licht gezouten water op en kook de groenten beetgaar in 1-2 minuten
    • Giet af en laat uitlekken
  6. VULLING OP SMAAK MAKEN

    Giet een scheut olijfolie bij de groenten, breng op smaak met zout en peper.

  7. IN DE OVENSCHAAL

    Giet en dun straaltje olie op de bodem van een vuurvaste schaal en leg de halve paprika’s erin. Doe de groenten in de paprikahelften. Stoof ongeveer een uur de paprika op 180 ℃ in de oven. Klaar!

  8. BROCCOLI STOMEN

    10 minuten voor u de paprika opdient stoomt u even de stronkjes broccoli in de magnetron gaar (2,5 minuut op 750W) en voegt u de gare stronkjes bij de de paprika in de oven.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!