Print opties

Gestoofde kweepeer

Coigns coings braisés

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Beschrijving

Heerlijk als garnituur

[caption id="attachment_1693" align="aligncenter" width="300"]Kweepeer Kweepeer[/caption]

Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat.  Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt gestoofde kweepeer zowel warm als koud eten.

Ingrediënten
  • kweepeer
  • 1 eetlepel suiker (per kweepeer)
  • water
Instructies
  1. SCHILLEN EN SNIJDEN

    • Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in partjes
    • Snijd de partjes vervolgens in plakjes
  2. KOKEN

    • Zet de plakjes op in laag water en breng aan de kook
    • Temper de warmtebron en hou tegen de kook aan
  3. SUIKER

    • Voeg per kweepeer een niet al te grote eetlepel suiker toe
    • Sluit de pan af en laat gaarstoven in ongeveer 7 minuten. Klaar!
Keywords: kweepeer

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!