Geschroeide zalmfilet

Saumon torréfié

Geschroeide zalmfilet
Description
Even ingewreven met olijfolie en hup! In een gloeiend hete koekenpan. ‘To sear’ noemen de Amerikanen dat. Schroeien. Heerlijk! Alle sappen blijven in de vis besloten, de cuisson is perfect, met nèt nog even een doorzichtig, oranje hartje, de smaak is niet te overtreffen. Puur natuur, een genot voor uw verhemelte.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
BEREIDING
- Bind het smalle gedeelte van de zalmfilet op met een vleespen of satépen
- Kruid de zalmfilets naar smaak en smeer ze in met olijfolie
-
- Snij de winterpeen en de boterraap in reepjes van zo’n 8mm dikte (jardinière)
- Stoom de groenten 5-6 minuten tot beetgaar
- Stoof even na met wat boter
- Breng op smaak met zout
- Hou warm
-
- Zet een goede pan op hoog vuur
- Als de pan gloeiend heet is kan de vis erin
- Snel aan 4 zijden schroeien: ongeveer een minuut per zijkant en een halve minuut voor de onder- en bovenkant
- Haal de vis voorzichtig uit de pan
- Doe een flinke klont boter in dezelfde pan en laat deze uitbruisen
- Giet de hete boter over de zalmfilets op de borden
- Serveer met de gestoomde groenten
- Garneer af met een stronkje zeekraal die u 1 minuut in kokend water heeft verwarmd (blancheren)