Een lekker hapje. Leuk voor een zomerse barbecue-avond maar ook een prachtig begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
24 vegan shrimpz
3 eetlepels droge witte wijn
peterselie (naar behoeven)
olijfolie (naar behoeven)
zout
Instructies
BEREIDING
Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes
Hak de peterselie (aan de grove kant)
Zet een koekenpan, liefst zonder antiaanbaklaag, op het vuur en laat deze gloeiend heet worden
Wrijf de vegan shrimpz licht in met olijfolie
Doe ze in de pan
Draai ze na een seconde of 15 om
Na weer 15 seconden voegt u de knoflook toe met een scheut olijfolie (niet te veel)
Temper de warmtebron ietsjes. Roer het geheel om (kwestie van enkele minuten), en let er op dat de knoflook niet verbrandt (daar wordt hij bitter van)
Blus af met de witte wijn en laat deze even indampen
Voeg de peterselie toe, roer nog een paar keer om. Klaar!
SERVEERTIP
Echt lekker wordt het, als u de bakolie niet gebruikt op de borden
Zeef de knoflook en de peterselie eruit, en vervang de olie op de borden met rauwe extra vergine olijfolie bij voorkeur uit Noord-Italië).
WIJNTIP
Een droge witte wijn (bijvoorbeeld een Falanghina) of een rosé (Tavel). IJskoud.
Keywords:
vegascampi, vegaschaaldieren, aglio e prezzemolo
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!