Print opties

Suprème de pintade au vin blanc

Gesauteerde suprème van parelhoen met witte wijnGekonfijte eend

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 20 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 x 200 grammen parelhoensupremes (of poten)
  • bloem (naar behoeven)
  • 70 grammen boter
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • zout en peper (naar smaak)
Instructies
  1. Voorbereiding:

     Kruid de parelhoensupremes met uw favoriete kruidenmengsel of met zout en peper

  2. Doe een flinke klont boter in een koekenpan met dikke bodem.
  3. Bestuif de parelhoensupremes met bloem.
    • Laat de boter smelten en (niet al te) heet worden
    • Braad de supremes aan een zijde aan, 3-4 minuten
  4. Draai ze om en braad de andere zijde, 3-4 minuten

    • Blus af met de witte wijn (deglaceren)
    • Laat indampen (reduceren)
  5. Doe een deksel op de pan, verlaag het vuur en gaar de parelhoen in 10-12 minten. Klaar!

Keywords: parelhoen, poot, gevogelte

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!