Print opties

Katenhaas met tomatenbörek en peperonata

Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 6
Ingrediënten
  • 6 katenhaasjes
  • 2 vellen filodeeg
  • 600 grammen peperonata (zie recept)
  • 2 eetlepels rode linzen
  • 6 gedroogde tomaten
  • 500 grammen zilvervliesrijst
  • boter (gesmolten)
  • Keukengerei:
  • Oven
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Verwarm de oven tot 180 graden
    • Maak een peperonata van rode paprika (ongeveer 1 paprika per persoon: klik hier voor een recept).
    • Kook de zilvervliesrijst en de linzen apart van elkaar
    • Wanneer ze gaar zijn voegt u ze bij elkaar
    • Wikkel per persoon 1 zongedroogde tomaat in 1/3 blad filodeeg
    • Bestrijk met gesmolten boter en bak goudbruin en knapperig in de oven op 180° C
  2. Bereiding:

    • Bak de katenhaasjes rondom bruin
    • Temper de warmtebron en gaar het vlees een minuutje of 7 door
    • Laat even rusten

    Wijntip:
    Een lichte rode wijn of een wat stevigere witte. In ieder geval iets dat het zure van de tomaat aankan maar niet gaat overheersen.

Keywords: haas, varkenshaas, katenspek

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!