Gesauteerde kalfshartzwezerik met witte asperges
Voordat de zwezerik gegeten kan worden, moet deze gepeld worden. Volg deze instructies.
KRUIDEN EN BESTUIVEN
Snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm. Wrijf ze in met wat peper en zout (niet overdrijven) en wentel ze in de bloem.
Schil de asperges zo dun mogelijk maar wel zo grondig dat er geen harde slierten aan blijven zitten. Deze worden niet zacht tijdens het koken en zijn erg onprettig in de mond.
Snij ongeveer 3 centimeter van de achterkant weg.
Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en afkoelen.
Serveer de zwezerik met de asperges (zie afbeelding). Serveer de rest van de boter erbij, goed heet. Als garnituur adviseren wij een gekookte nieuwe aardappel.
Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld. Nou is de asperge daar niet zo dol op. De wijn mag niet te licht zijn, want dan verdwijnt de wijn naast de smaak van de asperges naar de achtergrond, maar de wijn mag ook de smaak van de asperges weer niet overheersen. Een wijn die op hout gelagerd is kan te zwaar overkomen bij de subtiele smaak van asperges. Al snel kom je dan uit bij een vollere Riesling uit de Elzas, maar ook de pinot blanc of een Sancerre is een goede keus. Uit de Duits/Oostenrijkse hoek kunnen een grüner Veltliner, Weissburgunder of Sylvaner.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!