Een spontane creatie van "left-overs" dat uitmondde in een epische maaltijd
U zult het niet geloven, maar dit recept is ontstaan uit armoede. Hoewel, armoede is misschien niet het juiste woord. Het is ontstaan op een avond toen bleek dat iedereen in de familie dacht dat “de ander” boodschappen had gehaald. Uiteindelijk moest er iets op tafel komen met de dingen die in de ijskast lagen. Als u de lijst van benodigdheden heeft gelezen zult u zich afvragen “wie heeft in ’s hemelsnaam DIT in zijn ijskast, en dan ook nog min of meer toevallig??” Tja, zeg het maar…
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snij/snipper alle groenten en kruiden die in de stoofpot gaan, behalve de cassave.
Ondertussen kunnen we de andere groentetjes stoven:
Serveer de gestoofde groenten op een groot diep bord of, als u kunt vinden, op een groot bananenblad, met daar overheen de blokken gesauteerde zalm. Hou rekening met gasten die nooit meer ergens ander op visite willen dan bij u, en de raarste smoezen verzinnen om dit nog een keer te mogen proeven.
We hebben verschillende dingen geprobeerd, maar bij dit gerecht past echt alleen maar klein glaasje ijskoude, mierzoete dessertwijn. Een Sauternes, een Beerenauslese of een (wat voordeligere) muskaatwijn doen het uitstekend.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!