Print opties

Caldarroste dal forno a legna

Gepofte kastanjes uit de houtoven - Marrons chauds (châtaignes grillées) du four à bois

Cooking Method
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 30 min Total Time: 40 minuten
Beschrijving

In landen rond de Middellandse Zee een jaarlijks terugkomend festijn in de wintermaanden. Leuk om te doen, lekker en gezond. Echt iets om je kinderen mee te vermaken!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram tamme kastanjes
  • Keukengerei:
  • Tourneermesje
  • Houtoven
  • Ovenschaal
Instructies
  1. INKERVEN

    Zoek mooi volle, verse kastanjes. Bij de betere groenteboer en bij de Turkse winkel in het seizoen volop te krijgen. Kerf met en aardappelschilmesje of een tourneermesje de bast in (zie afbeelding). Zo voorkomt u dat de kastanjes in de oven ontploffen (als popcorn).

  2. Zorg voor een houtoven op 200 graden.

  3. IN DE OVEN

    Leg de kastanjes in een ovenvaste schotel van (bijvoorbeeld) terracotta. 

    • Plaats de ovenschaal in de oven
    • Pof de kastanjes 30 minuten. Schud ze af en toe om. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!