Print opties

BBQ-appel

Pomme au four à bois

Cooking Method
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 20 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk bij een lekkere steak. En oh zo makkelijk te maken.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 50 grammen boter
  • 4 Goudreinettes (of andere lekkere appels)
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • Keukengerei:
  • Barbecue
  • Appelboor (of andere ovenpotjes met deksel)
  • Aluminiumfolie
Instructies
    • Snij de bovenkant van de appels af
    • Steek met een appelboor het hart uit het onderste gedeelte
    • Steek nu met dezelfde appelboor vier cilindertjes uit een pakje boter (ongeveer 4 cm hoog)
    • Vul het hart van de appels daarmee
    • Doe er bruine basterdsuiker bij tot aan de rand van het hart
    • Leg de bovenste kap terug op de appels
    • Pak de appels stevig in zilverpapier
    • Stoof op de bbq (20 minuten bij 160-200 graden)
    • Pak de appels uit en serveer. Probeer zoveel mogelijk van het vocht op te vangen en mee te geven aan de gasten.
    • Klaar!
Keywords: appel, barbecue

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!