Print opties

Gepofte appel uit de houtoven

Pomme au four à bois

Cooking Method
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 45 min Total Time: 50 minuten
Servings 2
Beschrijving

Heerlijk als warm of koud dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan – als die erop zitten – die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw dessert)… Dit is zo’n typisch gerecht waar de natuur zelf het werk doet: geen suiker, geen extra kruiden, geen kaneel, geen tierelantijnen – gewoon puur genieten van een puur product, bereid op een natuurlijke manier!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 2 Jonagold (of andere lekkere appels)
  • 50 grammen boter
  • Keukengerei:
  • Houtoven
  • 2 Gorshochki (of andere ovenpotjes met deksel)
Instructies
    • Stook uw houtoven op tot 150 graden
    • Was de appels en droog ze af
    • Leg ze met klokhuis en schil in vuurvaste potjes met deksel (gorshochek)
  1. Voeg per potje 25 gram boter toe.

  2. Sluit de potjes af.

    • Zet de potjes in de oven
    • Laat ze 30-45 minuten garen
    • Serveer de potjes lauwwarm of koud met een lange lepel. Klaar!
Keywords: appel, forno, legna, casa

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!