Print opties

Gepofte appel met preiselbeeren

Lekker bij wild

Cooking Method
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 20 min Total Time: 25 minuten
Servings 2
Beschrijving

Een lekker bijgerecht bij wild maar ook heerlijk als warm dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan – als die erop zitten – die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw eten)… 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 2 Goudrenet (of andere lekkere appels)
  • 50 grammen boter
  • 100 grammen preiselbeerencompote (of andere vruchtencompote)
  • Keukengerei:
  • Appelboor
  • Ovenschaal
  • Oven
Instructies
    • Oven voorverwarmen op 180 graden
    • Was de appels en droog ze af
    • Verwijder het klokhuis met een appelboor
    • Maak met de appelboor cilindertjes van boter van ongeveer 3cm hoogte en laat per appel een cilindertje in de de gaten in de appels zakken
    • Plaats de appels in een vuurvast schaaltje en plaats in de oven
    • Laat 20 minuten garen
    • Sluit de potjes af
    • Haal uit de oven
    • Vul de gaatjes in de appel met preiselbeerencompote of een andere lekkere compote van rode vruchten
    • Serveer lauw. Klaar!
Keywords: appel, forno, boter, preiselbeeren

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!