Gepofte appel met preiselbeeren

Pomme au four aux canneberges
pinit

Lekker bij wild

Gepofte appel met preiselbeeren

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 20 min Total Time 25 minuten
Servings: 2

Description

Een lekker bijgerecht bij wild maar ook heerlijk als warm dessert. En oh zo makkelijk te maken! U hoeft eigenlijk niets meer te doen dan – als die erop zitten – die irritante stickertjes van de appels te halen (anders zitten die straks in uw eten)… 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Oven voorverwarmen op 180 graden
    • Was de appels en droog ze af
    • Verwijder het klokhuis met een appelboor
    • Maak met de appelboor cilindertjes van boter van ongeveer 3cm hoogte en laat per appel een cilindertje in de de gaten in de appels zakken
    • Plaats de appels in een vuurvast schaaltje en plaats in de oven
    • Laat 20 minuten garen
    • Sluit de potjes af
    • Haal uit de oven
    • Vul de gaatjes in de appel met preiselbeerencompote of een andere lekkere compote van rode vruchten
    • Serveer lauw. Klaar!
Keywords: appel, forno, boter, preiselbeeren

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?