Loup de mer Oftewel zeewolf, is familie van de baars. Het is een roofvis met stevige tanden die zo'n anderhalve meter lang kan worden. Het vlees is stevig en prachtig wit, met een fantastische structuur.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Vis en pocheervocht:
4 x 150 grammen zeewolffilet
witte wijn (naar behoeven)
1/2 sjalot
3-4 zwarte peperkorrels
1 knolselderij
2-3 blaadjes laurier
2-3 blaadjes salie
azijn (naar behoeven)
1 stengel bleekselderij
250 milliliters kreeftenfond (naar behoeven)
1 steranijs
zout en peper uit de molen (naar smaak)
Instructies
Voorbereiding:
Snij de selderijknol doormidden en haal uit het dikste gedeelte 4 dunne plakjes
Kook deze in zout water met steranijs tot ze gaar zijn
Snij de selderijstengel in flinterdunne plakjes (eminceren) en stoof deze in een klein beetje boter op een laag pitje
Hak de sjalot fijn en laat deze glazig worden (glaceren) in wat boter op een laag pitje
Maak pocheervocht van kreeftenfond, salie, witte wijn, klein scheutje azijn, laurier en peperkorrels
Leg de plakken selderijknol op hete borden en hou warm
BEREIDING
Pocheer de vis in in het vocht, 2-3 minuten aan weerszijden
Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg op de plakken selderijknol
Ondertussen: zet de sjalot weer op het vuur en verwarm op hoog vuur
Deglaceer (blus af) met witte wijn en kreeftenfond
Reduceer (laat indampen)
Haal van de warmtebron af en monteer (klop op met stukjes koude boter) tot een mooie lobbige saus ontstaat
WIJNTIP
Een frisse, witte wijn. Bijvoorbeeld een Pouilly Fumé of een Sancerre van de silexgrond.
Keywords:
vis, wolf, pocheren, kreeft, fond
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!