Aile de raie au caprons
Recept met een ster
We zien hem niet vaak bij de visboer en toch is de rog een zeer smakelijke vis. Mooie structuur, lekker vlees, vrij eenvoudig te bereiden. De Fransen zijn er gek op: in de betere restaurants staat “aile de raie” regelmatig op de kaart. De truc met rogvleugel is de cuisson: iets te lang in de pan en het vlees verliest vocht en valt uit elkaar. Dat is te allen tijde te vermijden. Ook op de barbecue heeft de rogvleugel zich sinds jaar en dag bewezen. Doen!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Bereiding:
Stoom de garnituur beetgaar in de magnetron of een stoompan. Kruid met zout en peper. Hou warm.
Maak een bedje van de garnituur, leg de rogvleugel erop en lepel wat saus over de vis. Bij dit gerecht is een salade van frisé met een lekkere ouderwetse vinaigrette (klik voor recept) erg op zijn plaats.
Een Soave. Zeer de moeite waard als extra smaakdimensie en ook nog eens zeer redelijk geprijsd
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!