Print opties

Gepocheerde kabeljauwfilet met winterpeen en haricots in saffraansaus

Cabillaud poché, carottes, haricots, sauce safran

Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 10 min Total Time: 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

U kunt zoveel meer dan u denkt met kabeljauw!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Vis en pocheervocht:
  • 4 x 100 grammen kabeljauwfilet
  • 2 winterpenen (klein)
  • 100 milliliters witte wijn (droog)
  • 200 milliliters visfumet (zie recept)
  • 180 milliliters room
  • boter (naar behoeven)
  • 0,1 grammen saffraanpoeder
  • 1/2 sjalot
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 blaadje laurier
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • 10 p.p. haricots verts (eventueel)
  • 150 grammen rijst (volkoren basmati)
  • Keukengerei:
  • Sauteuse
  • Dunschiller
  • Timbaal
  • Chinoise
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Was de winterpenen en schil ze met de dunschiller
    • Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan
    • Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout
    • Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten (glaceren) en blus meteen af met de wijn (deglaceren).
    • Laat iets inkoken (reduceren)
    • Voeg de visbouillon (zie recept) toe met wat azijn, laurier en peper
    • Breng aan de kook
  2. BEREIDING

    • Blancheer de dunne plakken winterpeen
    • Laat ze schrikken in koud water en gaar ze tot beetgaar met een klontje boter
    • Doe hetzelfde met de haricots
    • Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden
    • Haal de vis uit de pan
    • Laat de bouillon op hoog vuur flink inkoken (hou ongeveer 1 eetlepel over), passeer hem door een chinoise (puntzeef) in een sauteuse (pan met schuin oplopende wand) en zet weer op het vuur
    • Doe de room erbij
    • Voeg de saffraan toe, laat reduceren tot een lobbige saus en breng op smaak
    • Serveer met een timbaaltje gekookte volkoren basmatirijst
  3. wijntip witte wijn

    Een mooie, ronde, iets vettige witte wijn. Niet te fruitig. Een Casale Marchese uit Frascati past goed.

Keywords: vis, wolf, pocheren, saffraan, room

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!