Gegrilde kabeljauw met kreeftenstaartjes en raapstelen
Recept met een ster
Gegrilde kabeljauw met kreeftenstaartjes en raapstelen
Description
Dit is culinair excelleren in je eigen keuken. Voel jezelf een Gault Millaut vermelding waard!
Cabillaud
Oftewel kabeljauw, is gek op schaaldiertjes zoals kreeftjes, krabbetjes en garnalen. Kabeljauw verschuilt zich achter een aantal verschillende namen:
Jonge kabeljauw heet dors of gul. Als men kabeljauw droogt wordt het stokvis. IN de late winter en vroege lente heet hij skrei.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Vis en pocheervocht:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Maak een mooie aardappelpuree zoals in dit recept
-
Voorbereiding:
- Controleer de vis goed op vel en graten.
- Snij de filets een beetje op maat
-
Blancheer de raapstelen, giet ze af en houd ze warm.
-
- Hak de sjalot ragfijn
- Snij de courgettes overlangs doormidden en vervolgens in dunne plakjes (eminceren)
-
- Zet aan in een sauteuse met een flinke dot boter (glaceren)
- Afblussen met witte wijn en kreeftenfond (deglaceren)
- Reduceren
- Room toevoegen
- Reduceren (in laten dampen) tot een lobbige saus is ontstaan
-
Ondertussen:
- Rooster de visfilets voorzichtig om en om op een grillplaat of op het rooster van uw barbecue
- Rivierkreeftenstaarten even opwarmen met wat boter in een pannetje
-
Serveertip:
Serveren: Portioneer de puree met een vierkante garneerring -
Wijntip:
Een Riesling, een Pouilly Loché, een Jurançon. Ook een Grüner Veltliner zou hier niet misstaan.