Print opties

Gepocheerd visrolletje met knolselderij

Roulé de poisson et céleri-rave pochés

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 1 uur Cook Time: 4 min Total Time: 1 uur 4 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 kabeljauwhaas (of een ander stuk witvis van evenredige hoogte)
  • 8 plakjes aardappel (vastkokend)
  • 8 plakjes knolselderij
  • 8 plakjes courgette
  • 400 grammen spitskool
  • voldoende brodo vegetale (zie recept)
  • zout
  • olijfolie
  • selderijzout (naar smaak)
  • 4 plakjes citroen (flinterdun)
  • Keukengerei
  • Fileermes
  • Zeef
  • Snijmachine
  • koekenpan (of grill)
  • Spatel
Instructies
    • Fileer de stukjes vis opdat u 8 mooie dunne, even hoge  filets krijgt
    • Snij 8 flinterdunne plakken van een knolselderij, een vastkokende aardappel en van een courgette, liefst met een snijmachine
    • Kook de groenten beetgaar in wat groentebouillon (brodo vegetale - klik voor recept)
    • Leg de rauwe visfilets en de plakjes groenten op elkaar, met de selderij als onderste laag
    • Kruid de visfilet met wat selderijzout
  1. Vouw de visrolletjes om

    • Kook in de zelfde groentebouillon de ragfijn gesneden spitskool gaar
    • Giet af door een zeef en hou warm
    • Gebruik dezelfde bouillon opnieuw: breng een bodempje aan de kook
    • Leg de visrolletjes erin
    • Sluit af met een deksel
    • Pocheer 3-4 minuten op zacht vuur tot de vis mooi gaar is
  2. Serveertip:
    • Haal de vis voorzichtig uit de bouillon met een spatel
    • Leg op ieder bord een toef kool
    • Leg 2 visrolletjes per bord op de kool
    • Garneer af met een in een droge pan geroosterd, flinterdun plakje citroen, pommes allumettes (eventueel - zie foto) en een scheut olijfolie extra vergine
Keywords: witvis, filet, pocheren, groentebouillon, selderij, aardappel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!