Gepocheerd visrolletje met knolselderij
Roulé de poisson et céleri-rave pochés
Gepocheerd visrolletje met knolselderij
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
- Fileer de stukjes vis opdat u 8 mooie dunne, even hoge filets krijgt
- Snij 8 flinterdunne plakken van een knolselderij, een vastkokende aardappel en van een courgette, liefst met een snijmachine
- Kook de groenten beetgaar in wat groentebouillon (brodo vegetale - klik voor recept)
-
- Leg de rauwe visfilets en de plakjes groenten op elkaar, met de selderij als onderste laag
- Kruid de visfilet met wat selderijzout
-
Vouw de visrolletjes om
-
- Kook in de zelfde groentebouillon de ragfijn gesneden spitskool gaar
- Giet af door een zeef en hou warm
-
- Gebruik dezelfde bouillon opnieuw: breng een bodempje aan de kook
- Leg de visrolletjes erin
- Sluit af met een deksel
- Pocheer 3-4 minuten op zacht vuur tot de vis mooi gaar is
-
Serveertip:
- Haal de vis voorzichtig uit de bouillon met een spatel
- Leg op ieder bord een toef kool
- Leg 2 visrolletjes per bord op de kool
- Garneer af met een in een droge pan geroosterd, flinterdun plakje citroen, pommes allumettes (eventueel - zie foto) en een scheut olijfolie extra vergine