Gepocheerd visrolletje met knolselderij

pinit

Roulé de poisson et céleri-rave pochés

Gepocheerd visrolletje met knolselderij

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 uur Cook Time 4 min Total Time 1 uur 4 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

    • Fileer de stukjes vis opdat u 8 mooie dunne, even hoge  filets krijgt
    • Snij 8 flinterdunne plakken van een knolselderij, een vastkokende aardappel en van een courgette, liefst met een snijmachine
    • Kook de groenten beetgaar in wat groentebouillon (brodo vegetale - klik voor recept)
    • Leg de rauwe visfilets en de plakjes groenten op elkaar, met de selderij als onderste laag
    • Kruid de visfilet met wat selderijzout
  1. Vouw de visrolletjes om

    • Kook in de zelfde groentebouillon de ragfijn gesneden spitskool gaar
    • Giet af door een zeef en hou warm
    • Gebruik dezelfde bouillon opnieuw: breng een bodempje aan de kook
    • Leg de visrolletjes erin
    • Sluit af met een deksel
    • Pocheer 3-4 minuten op zacht vuur tot de vis mooi gaar is
  2. Serveertip:
    • Haal de vis voorzichtig uit de bouillon met een spatel
    • Leg op ieder bord een toef kool
    • Leg 2 visrolletjes per bord op de kool
    • Garneer af met een in een droge pan geroosterd, flinterdun plakje citroen, pommes allumettes (eventueel - zie foto) en een scheut olijfolie extra vergine
Keywords: witvis, filet, pocheren, groentebouillon, selderij, aardappel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?