Print opties

Gemengde salade met eetbare bloemen

Salade mixte aux fleurs

Cooking Method
Cuisine
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

We zien ze steeds vaker in de supermarkt: eetbare bloemetjes. Viooltjes zijn erg lekker, bijvoorbeeld. Bloemen van allerlei soorten kunnen verwerkt worden in warme en koude gerechten. In een gemengde salade bijvoorbeeld.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 600 grammen bladsla (verschillende soorten)
  • 50-70 milliliters vinaigrette (zie recept)
  • 1 handjevol eetbare bloemen
  • 40 grammen winterpeen (julienne)
  • 2 eetlepels zoete mais (gekookt of uit blik)
  • zout & peper (naar smaak)
Instructies
    • Maak een mooie luchtige saladesamenstelling van bladslasoorten (zonder ui)
    • Snij de wortel in dunne reepjes (julienne)
    • Maak de salade aan met een vinaigrette (zie recept)
    • Voeg de mais toe
    • Garneer af met wat eetbare bloemetjes. Een prachtige salade, in een paar minuten op tafel!
Keywords: sla, salade, bloemen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!