Print opties

Gekookte kastanjes

Marrons cuits

Cooking Method ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 15 min Total Time: 25 minuten
Beschrijving

In de herfst stikt het bij ons van de tamme kastanjes. Raap ze op en kook ze - u kunt er allerlei lekker recepten mee maken!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • tamme kastanjes (liefst zelf geplukt)
  • Keukengerei:
  • Tourneermesje
  • Steelpannetje
  • Zeef
Instructies
  1. SCHILLEN

    Zoek mooie, verse tamme kastanjes. In het bos zijn er genoeg in de herfst. Verwijder de buitenste schil. U kunt ze natuurlijk ook kopen bij de groenteboer.

  2. Zet ze op in een laagje water en breng aan de kook.

  3. Kook ze tot ze gaar zijn. Meestal is een minuut of 5 voldoende.

  4. Tijdens het koken zal het water donker kleuren. Geen paniek - hoort zo.

  5. Als ze gaar zijn kunt u de kastanjes vlug afgieten...

  6. ...en laten schrikken onder koud stromend water.

  7. Nu kunt u zonder probleem het binnenste velletje verwijderen. Klaar!

  8. Bewaren

    Gekookte kastanjes zijn in de diepvries heel lang houdbaar.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!