Confit d'oignon grelot
Zilveruien van een heel klein formaat. Bij ons verdwijnen ze meestal in een pot met zuur. Ze verdienen beter. Het zijn uien, natuurlijk, maar ze zijn wel zachter van smaak dan de meeste uien. Ze zijn daarom zeer geschikt om te worden gestoofd, gekonfijt.
Schil de uitjes. Ga voorzichtig te werk want we gaan ze in hun geheel konfijten.
Hoeveelheid boter, wijn en suiker:
Hoe meer zilveruien u neemt, des te minder (in verhouding) wijn, boter en suiker u nodig zult hebben. Let erop, dat, hoe dan ook, de zilveruien nét onder staan. Het hangt dus ook sterk af van de grootte van uw pan.
Doe de boter in een cocotte en laat hierin de zilveruien even aanfruiten.
Als ze bruin gaan kleuren zet u het vuur lager. Voeg de suiker toe.
Laat het geheel karamelliseren maar let erop dat het niet aanbrandt. Roer voortdurend door.
Blus de boter af met de wijn en laat de wijn indampen tot de helft.
Dek de pan af en zet de uien op een zeer laag pitje.
Laat net zolang stoven tot de uien gaar en zacht zijn en de saus stroperig is geworden. Breng op smaak (voorzichtig) met zout en een minuscuul snufje peper. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!