Gekonfijte zilverui

Een Franse slow-cookinglekkernij
pinit

Confit d’oignon grelot

Gekonfijte zilverui

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 1 uur Total Time 1 uur 15 minuten

Description

Zilveruien van een heel klein formaat. Bij ons verdwijnen ze meestal in een pot met zuur. Ze verdienen beter.  Het zijn uien, natuurlijk, maar ze zijn wel zachter van smaak dan de meeste uien. Ze zijn daarom  zeer geschikt om te worden gestoofd, gekonfijt.

Zoveel als nodig

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Schil de uitjes. Ga voorzichtig te werk want we gaan ze in hun geheel konfijten. 

    Hoeveelheid boter, wijn en suiker:
    Hoe meer zilveruien u neemt, des te minder (in verhouding) wijn, boter en suiker  u nodig zult hebben. Let erop, dat, hoe dan ook, de zilveruien nét onder staan. Het hangt dus ook sterk af van de grootte van uw pan.

    AANFRUITEN

    Doe de boter in een cocotte en laat hierin de zilveruien even aanfruiten. 

  2. SUIKER ERBIJ

    Als ze bruin gaan kleuren zet u het vuur lager. Voeg de suiker toe.

  3. KARAMELLISEREN

    Laat het geheel karamelliseren maar let erop dat het niet aanbrandt. Roer voortdurend door.

  4. DEGLACEREN EN REDUCEREN

    Blus de boter af met de wijn en laat de wijn indampen tot de helft. 

  5. STOVEN

    Dek de pan af en zet de uien op een zeer laag pitje. 

  6. VOILÀ!

    Laat net zolang stoven tot de uien gaar en zacht zijn en de saus stroperig is geworden. Breng op smaak (voorzichtig) met zout en een minuscuul snufje peper. Klaar!

Keywords: konfijten, conserveren, bewaren, ui

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?