Print opties

Gekonfijte varkenswangen met groenterijst

Joues de porc confites

Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8 varkenswangen (gekonfijt, zie recept)
  • 100 grammen knolselderij
  • 1 paarse peen
  • 1 gele biet
  • 1 winterpeen
  • 400 grammen zilvervliesrijst
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Garneering
  • Magnetron
Instructies
  1. Bereiding van de gekonfijte wangen:

    Volg dit recept (klik hier).

  2. Voorbereiding:

    • Snij de groenten dauphinoise (kleine blokjes) en kook ze samen, zonder water, in een afgesloten container in de magnetron tot ze gaar zij
    • Breng op smaak met wat zout
    • Kook de zilvervliesrijst in zout water beetgaar
  3. Bereiding:

    Leg de varkenswangen (ook wel: varkenskonen) met het vet in een cocotte of braadpan en laat ze op een laag vuurtje langzaam warm worden (rond de 70° C). Vermeng de rijst met de groenten en een paar lepels van het vet van de varkenskonen.

  4. Wijntip:
    Een wijn die de vettigheid van de saus kan hebben, terwijl hij de lichte smaak van wit vlees niet gaat overheersen. Een Beaujolais zou goed kunnen. Een mooie Tavel is te proberen.

Keywords: konfijten, conserveren, bewaren, ui

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!