Gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus
Polpette di nonna
Italianen maken hun gehakt het liefste van kalfsvlees. Is iets duurder maar oh zo lekker en mals! Vaak worden gehaktballetjes gemaakt die in tomatensaus worden klaargestoofd. Dit fenomeen, de “polpette al sugo” heeft uiteindelijk geleid tot de Amerikaanse spaghettisaus “tomatosauce and meatballs”, iets dat u in Italië zelf niet frequent zult tegenkomen: polpette eet men daar liever met puree. Wij hebben er wat groenten bijgemaakt. Ook dit is niet typisch Italiaans, aangezien daar aardappelen ook als groenten worden beschouwd. Aardappelen en groenten op één bord is dus, in de ogen van menig Italiaan, een beetje overdone.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Zelf kalfsgehakt draaien? Volg dit het recept!
Bereiding:
Serveertip:
Puree (klik hier voor recept) en in boter gestoofde groenten, zoals selderij, wortels en doperwten.
Wijntip:
Een fruitige witte wijn.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!