Loup de mer et thon grillés, légumes, salicorne
Kruid de vis en smeer de filets in met een beetje olijfolie.
Serveer de vismoten met de wokgroente en de zeekraal. Maak het gerecht af met, zoals de Italianen zeggen, “un filo d’olio“, een “sliertje” mooie olijfolie. Bij dit gerecht is aardappelpuree (klik voor recept) erg geschikt.
Zeekraal heeft een specifieke, zilte smaak die soms neigt naar een vleugje jodium. De keuze van de wijn is daarom cruciaal, vooral omdat in dit recept de zeekraal de spil in de smaakbeleving is (de andere producten zijn neutraler van smaak en spelen een ondergeschikte rol). Wij raden een jonge, neutrale wijn aan, maar dan niet een die als een jonge hond de strijd met de zeekraal aangaat, maar een die als een brave viervoeter deze statige groente bescheiden vergezelt: een Calvados blanc, een witte Pays d’Oc, een witte Comté Tolosan, een witte Luberon of zelfs een witte Vallée du Paradis.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!