Print opties

Gegrilde vis met Baskische gevulde tomaatjes

Poisson grillé aux tomates farcies à la Basque

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 6 min Total Time: 11 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 200 grammen visfilet (zalm, tonijn, roodbaars etc.)
  • 8 trostomaten (middelgroot)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teen knoflook
  • paneermeel (neer behoeven)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout&peper
  • Keukengerei:
  • 4 Keukenmachine
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Ovenschaal
  • Staafmixer
  • Vijzel
  • Oven
Instructions
  1. Voorbereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Bereiding:

    • Snij de bovenkant van de tomaten af en schraap ze uit
    • Maak een mengsel (kan met een vijzel, een klein keukenmachientje, of een staafmixer) van knoflook, peterselie, paneermeel en een beetje zout naar smaak
    • Voeg olijfolie toe om het smeuïg te maken.
    • Vul hiermee de uitgeholde tomaten
    • Zet de tomaten in de oven
    • Na een minuut of 10 wrijft u de visfilets in met olijfolie.
    • Braad deze op de BBQ of in een gloeiend hete koekenpan zonder toegevoegd vet, 2 minuten per kant.
  2. Serveertip:
    Serveer de vis met de tomaatjes uit de oven.

    Wijntip:
    En wat drinken we hierbij? Een Txakoli natuurlijk. What else?

Keywords: Baskenland, vis, barbecue

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!