Gegrilde vis met Baskische gevulde tomaatjes

Dit is genieten! Je waant je zo weer op vakantie!
pinit

Poisson grillé aux tomates farcies à la Basque

Gegrilde vis met Baskische gevulde tomaatjes

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 6 min Total Time 11 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructions

  1. Voorbereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Bereiding:

    • Snij de bovenkant van de tomaten af en schraap ze uit
    • Maak een mengsel (kan met een vijzel, een klein keukenmachientje, of een staafmixer) van knoflook, peterselie, paneermeel en een beetje zout naar smaak
    • Voeg olijfolie toe om het smeuïg te maken.
    • Vul hiermee de uitgeholde tomaten
    • Zet de tomaten in de oven
    • Na een minuut of 10 wrijft u de visfilets in met olijfolie.
    • Braad deze op de BBQ of in een gloeiend hete koekenpan zonder toegevoegd vet, 2 minuten per kant.
  2. Serveertip:
    Serveer de vis met de tomaatjes uit de oven.

    Wijntip:
    En wat drinken we hierbij? Een Txakoli natuurlijk. What else?

Keywords: Baskenland, vis, barbecue

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?