Print opties

Gegrilde spies van diamanthaas

Brochette grillée de jumeau à bifteck

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 6
Beschrijving

Diamanthaas, ook wel schouderhaas of jodenhaas genoemd, is een heel mals stuk rundvlees dat zich tussen de schouders van het rund bevindt. Het heeft de vorm van ossenhaas en weegt tot maximaal 450 gram. De naam ontstond doordat orthodoxe Joden om religieuze redenen dit deel boven de ossenhaas (tournedos) prefereren.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 12 x 80 grammen diamanthaas
  • 800 grammen aardappel (vastkokend)
  • 75 milliliters room
  • 50 grammen mayonaise (zie recept)
  • 1/4 theelepels turmeric (kunjit, kurkuma, poeder)
  • 1 eetlepel honing
  • zout & peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Kernthermometer
  • Zilverpapier
  • Rasp
  • Magnetron
  • Oven
Instructies
  1. turmeric-kurkuma-geelwortel-kunjit
    • Maak een mayonaise (klik hier voor een recept)
    • Voeg nu de kurkuma, de honing en 25 ml room toe
    • Roer goed door elkaar
    • Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp
    • Voeg de rest van de room toe, breng op smaak met zout en peper
    • Doe het mengsel in een aardewerken bakje
    • Verwarm in de magnetron 7 minuten op 900W
    • Zet het bakje nu onder de grill van uw oven en laat het goudbruin opkleuren
    • Snij de diamanthaas in stukken van 3-4 cm
    • Rijg de stukken aan de spiesen
    • Kruid het vlees met zout en peper
    • Verwarm uw grill of barbecue en grill de spiesen rondom bruin. Reken op ongeveer 1,5 minuut per zijde.
    • Leg de spiesen in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 4 minuten rusten
  2. wijntip rode wijn

    Wijntip:
    Een lichte of iets gewichtigere rode wijn: Beaujolais Villages, Châteauneuf-du-Pape, Côte de Beaune-Villages, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rousillon Villages. Een Italiaanse Bardolino zou nog kunnen, een Morellino di Scansano al helemaal.

Keywords: Diamanthaas, schouderhaas, jodenhaas, chuck, tender

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!