Print opties

Gegrilde entrecote

Entrecôte grillé

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 200-50 grammen Runderentrecôte
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Kernthermometer
  • Zilverpapier
  • Knoflookpers
Instructies
  1. BEREIDING

    Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren).

  2. BEREIDING

    Kruid de entrecote naar believen. 

  3. Even wat knoflook uit de pers.

  4. Wrijf het vlees in met wat olijfolie.

  5. Ready to go! Zorg voor een hete barbecue.

    • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
    • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel
  6. Lekker is om tijdens de bereiding in de kolen een bosje verse rozemarijn te laten verbranden (vlam niet in de buurt van het vlees laten komen). De rook trekt dan prachtig mooi het vlees in.

  7. Serveer met aardappelpuree (klik voor recept) en in olijfolie gebakken wilde spinazie waaraan u alleen wat zout, knoflook en pijnpitten toevoegt. 

  8. Een mooie ronde rode wijn. Of bier uit de man cave.

Keywords: loin, entrecote, strip

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!