Print opties

Gegrilde porterhouse steak

Grilled Porterhouse Steak

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Wat is Porterhouse eigenlijk?
Porterhouse, sirloin, striploin, T-Bone, Wishbone, ribeye…soms is het moeilijk ze uit elkaar te houden. Porterhouse is een soort T-Bone. Eigenlijk is het verschil alleen maar dat de T-Bone (rechts) een forsere entrecote heeft en een kleine ossenhaas, terwijl dat bij de Porterhouse (links) andersom is.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 Porterhouse steaks (of T-bonesteaks)
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Kernthermometer
  • Zilverpapier
  • Knoflookpers
Instructies
    • Droog het vlees af met keukenpapier
    • Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren)
  1. BEREIDING

    Kruid de steaks naar believen met peper en zout of met uw eigen favoriete vleeskruidenmix.

  2. Even wat knoflook uit de pers.

  3. Wrijf het vlees in met wat olijfolie.

    • Ready to go! Zorg voor een hete barbecue.
    • Vlees op de grill. Liefst barbecue, eventueel een grillplaat of in een gloeiend hete koekenpan waar geen verdere vetten aan toegevoegd zijn.
    • De baktijd hangt af van hoe u het vlees wilt: Medium, rare of well done. Raadpleeg onze kerntemperaturentabel
    • Smeer het vlees tijdens het bereiden af en toe in met wat olie (basting). Niet veel want als de olie in uw kolen lekt en verbrandt krijgt het vlees een bittere smaak.
    • Wanneer het vlees gaar is (zie kerntemperaturentabel) van de grill halen en 5 minuten laten rusten (eventueel onder wat aluminiumfolie) voordat u het serveert om alles sappen die door de hitte richting de kern van het vlees zijn “gevlucht” weer door het vlees te laten trekken.
    • Klaar!
Keywords: loin, bone, porterhouse

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!