Gegrilde rump steak
Rumpsteak grillé
Gegrilde rump steak
Description
Rumpsteak - dikke lende
Rumpsteak wordt het vaakst gesneden uit de dikke lende, een smakelijk, mager en mals stukje vlees tussen de ossenhaas en het staartstuk dat zich uitstekend leent voor grillen.
Gnocchi
Gnocchi (uitspr. njokkie) zijn deegkussentjes die in principe gemaakt kunnen worden van een groot aantal verschillende meelsoorten of zetmeelhoudende producten, zoals tarwe, rijst, aardappelen, brood, en peulvruchten. De meest voorkomende soort zijn toch wel de “gnocchi di patate”, aardappelgnocchi (klik voor recept). In de Italiaanse keuken zijn ook gnocchi van griesmeel erg populair. Bovendien bestaat een pastasoort die gnocchi of gnocchetti heet. Deze heeft eigenlijk niet veel meer met de echte deegkussentjes te maken dan in de vorm, die er vaag op lijkt. Gnocchi zijn meestal rond van vorm en worden gekookt in water of bouillon, en geserveerd met verschillende sauzen. Vaak wordt aan het deeg een product toegevoegd, zoals spinazie, pompoen, of rode biet, dat niet alleen de smaak beïnvloedt, maar natuurlijk ook zorgt voor een mooie kleur.
Ingrediënten
Instructions
-
VOORBEREIDING
Maak 100-200g gnocchi per persoon volgens ons recept (klik hier).
-
BEREIDING
Zorg voor een goed hete barbecue of grillplaat. Wrijf de stukjes vlees heel iets in met olijfolie. Grill het vlees ongeveer 1 minuut aan iedere van de 4 kanten. Halverwege de grilltijd kruiden met peper en zout.
-
SERVEERTIP
Serveer met licht gestoofde groenten, zoals bijvoorbeeld selderij en wortel. Om de gnocchi extra lekker te maken kunt u een paar blaadjes verse salie in de boter meestoven voordat u de gnocchi daarmee begiet.
-
WIJNTIP
Een niet te zware, fruitige rode wijn. Maar een biertje lijkt ons ook wel lekker….