Ris de veau sauté et son steak grillé
Een barbecuerecept met iets meer cachet dan de alledaagse rituele vleesbereiding in de tuin. Het is makkelijk te maken maar vergt wel enige coördinatie.
Prepareer eerst de zwezerik zoals aangegeven in deze kooktechniek
Snijd ze overlangs door op ongeveer 1 cm hoogte
Wrijf ze in met wat peper en zout (niet overdrijven) en wentel ze in de bloem
Voorbereiding vlees:
Kruid de kalfssteaks met wat zout en peper en met knoflook uit de pers.
Bereiding:
Serveertip:
Serveer de zwezerik met de kalfssteaks. Serveer de rest van de boter erbij, goed heet. Als garnituur adviseren wij een geblancheerd blad van wittekool (als spiegel van het bord) en een gratin van meiraap en broccoli.
Wijntip:
Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld. Het hout van deze Bourgondiër past ook prima bij de barbecuesmaak van de gegrilde steaks.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!