Kalfszwezerik uit de pan met kalfssteak van de grill

Combi van chique en ruig
pinit

Ris de veau sauté et son steak grillé

Kalfszwezerik uit de pan met kalfssteak van de grill

Difficulty: Gevorderd Prep Time 6 uur Cook Time 20 min Total Time 6 uren 20 minuten
Servings: 4

Description

Een barbecuerecept met iets meer cachet dan de alledaagse rituele vleesbereiding in de tuin. Het is makkelijk te maken maar vergt wel enige coördinatie.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Zwezerik:

    Prepareer eerst de zwezerik zoals aangegeven in deze kooktechniek

  2. Snijd ze overlangs door op ongeveer 1 cm hoogte

  3. Wrijf ze in met wat peper en zout (niet overdrijven) en wentel ze in de bloem

  4. Voorbereiding vlees:
    Kruid de kalfssteaks met wat zout en peper en met knoflook uit de pers.

    Kalfsentrecote blank
  5. Bereiding:

    • Verhit een een barbecue of grillplaat tot matig heet.
    • Wrijf het rooster in met wat olijfolie.
    • Grill de kalfssteaks tot ze mooi egaal gaar zijn (kerntemperatuur 55° C).
    • Leg ze op een niet al te koude plaats en bedek ze met aluminiumfolie om even te rijpen (minuut of vijf).
  6. Zwezerik bakken:
    • Verhit ondertussen de helft van de geklaarde boter in een koekenpan en bak de zwezerik om en om goudbruin.
    • Breng nu op smaak met peper en zout.
    • Haal de zwezerik uit de pan.
  7. Serveertip:
    Serveer de zwezerik met de kalfssteaks. Serveer de rest van de boter erbij, goed heet. Als garnituur adviseren wij een geblancheerd blad van wittekool (als spiegel van het bord) en een gratin van meiraap en broccoli.

  8. Wijntip:
    Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld. Het hout van deze Bourgondiër past ook prima bij de barbecuesmaak van de gegrilde steaks.

    wijntip witte wijn
Keywords: barbecue, kalfvlees, zwezerik, boter, room

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?