Kalfszwezerik uit de pan met kalfssteak van de grill
Ris de veau sauté et son steak grillé
Kalfszwezerik uit de pan met kalfssteak van de grill
Description
Een barbecuerecept met iets meer cachet dan de alledaagse rituele vleesbereiding in de tuin. Het is makkelijk te maken maar vergt wel enige coördinatie.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Zwezerik:
Prepareer eerst de zwezerik zoals aangegeven in deze kooktechniek
-
Snijd ze overlangs door op ongeveer 1 cm hoogte
-
Wrijf ze in met wat peper en zout (niet overdrijven) en wentel ze in de bloem
-
Voorbereiding vlees:
Kruid de kalfssteaks met wat zout en peper en met knoflook uit de pers. -
Bereiding:
- Verhit een een barbecue of grillplaat tot matig heet.
- Wrijf het rooster in met wat olijfolie.
- Grill de kalfssteaks tot ze mooi egaal gaar zijn (kerntemperatuur 55° C).
- Leg ze op een niet al te koude plaats en bedek ze met aluminiumfolie om even te rijpen (minuut of vijf).
-
Zwezerik bakken:
- Verhit ondertussen de helft van de geklaarde boter in een koekenpan en bak de zwezerik om en om goudbruin.
- Breng nu op smaak met peper en zout.
- Haal de zwezerik uit de pan.
-
Serveertip:
Serveer de zwezerik met de kalfssteaks. Serveer de rest van de boter erbij, goed heet. Als garnituur adviseren wij een geblancheerd blad van wittekool (als spiegel van het bord) en een gratin van meiraap en broccoli. -
Wijntip:
Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld. Het hout van deze Bourgondiër past ook prima bij de barbecuesmaak van de gegrilde steaks.