Print opties

Grillen en marineren: runderlap

Gegrilde gemarineerde runderlappen met honing en rozemarijn

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 8 min Rest Time: 12 uur Total Time: 12 uren 13 minuten
Servings 4
Beschrijving

Runderlappen worden gesneden van staartstuk of bloemstuk: mager vlees met een mooie vleessmaak maar niet het meest malse deel van een rund... Meestal worden deze delen dan ook gebruikt als suddervlees. Als u dit vlees van tevoren marineert, kunt u er ook op de barbecue mee werken. Hier een recept:

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 150 grammen runderlap, bloemstuk, staartstuk, picanha
  • 200 milliliters droge witte wijn
  • 60 grammen fijne Franse mosterd
  • 30 milliliters honing
  • 3 tenen knoflook (fijn gehakt)
  • 1 takje rozemarijn (grof gehakt)
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • zout & peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Barbecue (of grillplaat)
  • Kernthermometer
3-4 minuten grillen per kant!
  1. Bereiding:

    • Doe de wijn, honing, mosterd, knoflook, rozemarijn en olie in een kom en vermeng het geheel
    • Doe de runderlappen in een diepvrieszak, giet de marinade erbij en sluit de zak hermetisch af
    • Leg hem minstens 12 uur in de koelkast
    • Verwarm de barbecue of grillplaat tot middelhoge temperatuur
    • Haal het vlees uit de marinade
    • Droog het af
    • Kruid het met peper & zout of uw eigen rub
    • 3-4 minuten grillen per kant, tot het vlees stevig is en rosé binnenin. Klaar!

    Serveertip:
    Serveer met zilvervliesrijst en spruitjes.

    Wijntip:
    Voor de wijn moet u uitgaan van een mooie ronde, diep smakende rode wijn. Niet al te zuur, om de smaak van de marinade tot zijn recht te laten komen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!