Print opties

Sukade van Black Angus op de grill

Grilled Black Angus flat iron steak

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een sukade die je als biefstuk kunt eten!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 800 grammen Sukade van Black Angus (aan stuk)
  • knoflook uit de pers
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout en peper (of vleeskruiden)
  • Keukenbenodigheden
  • BBQ (of grillplaat)
  • Kernthermometer
  • Knoflookpers
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Snij de sukade overlangs door, vlak onder en boven de centrale zeen die door de hele sukade loopt
    • Verwijder de zeen volledig
    • Snij van de twee helften van de sukade mooie plakken
    • Wrijf deze in met wat knoflook en wat olijfolie
    • Kruid ze met peper en zout.

    Bereiding:

    • Leg de lapjes vlees op een voorverwarmde, niet al te hete grillplaat of op de barbecue.
    • Bak het vlees voorts aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van hoe gaar u het wenst.
    • Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar.

     

  2. Serveertip:
    U zou hier wat beurre maître d’hotel bij kunnen serveren. Als garnituur zijn Franse frietjes erg op hun plaats. Daarbij een frisse groene salade en u heeft een prachtig gerecht.

  3. wijntip rode wijn

    Wijntip:
    Een Beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde “Terroir”, in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, niet te pretentieus. Helemaal in thema zou een Argentijnse rode “Aberdeen Angus Malbec” zijn. Leuk voor een keer, en zeker niet vies. 

Keywords: barbecue, sukade, flat, iron,

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!