Sukade van Black Angus op de grill
Grilled Black Angus flat iron steak
Sukade van Black Angus op de grill
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
- Snij de sukade overlangs door, vlak onder en boven de centrale zeen die door de hele sukade loopt
- Verwijder de zeen volledig
- Snij van de twee helften van de sukade mooie plakken
- Wrijf deze in met wat knoflook en wat olijfolie
- Kruid ze met peper en zout.
Bereiding:
- Leg de lapjes vlees op een voorverwarmde, niet al te hete grillplaat of op de barbecue.
- Bak het vlees voorts aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van hoe gaar u het wenst.
- Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar.
-
Serveertip:
U zou hier wat beurre maître d’hotel bij kunnen serveren. Als garnituur zijn Franse frietjes erg op hun plaats. Daarbij een frisse groene salade en u heeft een prachtig gerecht. -
Wijntip:
Een Beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde “Terroir”, in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, niet te pretentieus. Helemaal in thema zou een Argentijnse rode “Aberdeen Angus Malbec” zijn. Leuk voor een keer, en zeker niet vies.