Sukade van Black Angus op de grill

pinit

Grilled Black Angus flat iron steak

Sukade van Black Angus op de grill

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Een sukade die je als biefstuk kunt eten!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Snij de sukade overlangs door, vlak onder en boven de centrale zeen die door de hele sukade loopt
    • Verwijder de zeen volledig
    • Snij van de twee helften van de sukade mooie plakken
    • Wrijf deze in met wat knoflook en wat olijfolie
    • Kruid ze met peper en zout.

    Bereiding:

    • Leg de lapjes vlees op een voorverwarmde, niet al te hete grillplaat of op de barbecue.
    • Bak het vlees voorts aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van hoe gaar u het wenst.
    • Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar.

     

  2. Serveertip:
    U zou hier wat beurre maître d’hotel bij kunnen serveren. Als garnituur zijn Franse frietjes erg op hun plaats. Daarbij een frisse groene salade en u heeft een prachtig gerecht.

  3. Wijntip:
    Een Beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde “Terroir”, in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, niet te pretentieus. Helemaal in thema zou een Argentijnse rode “Aberdeen Angus Malbec” zijn. Leuk voor een keer, en zeker niet vies. 

    wijntip rode wijn
Keywords: barbecue, sukade, flat, iron,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?