Gefrituurde ravioli, gevuld met ricotta en salami
Ravioli is toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland. Meestal zien we ze gekookt maar je kunt ze ook frituren. Hiervoor kiest men een wat hartigere vulling. Bijvoorbeeld deze.
Ontdoe de salami van het velletje en snij in grove stukken.
Doe deze stukken in een hakmolen of foodprocessor...
...en maal zeer fijn.
Voeg de ricotta toe en maak een samenhangend geheel.
Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje)
Vouw het deeg dubbel.
Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belangrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het frituren van de gevulde pasta een rommeltje.
Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in halve maantjes.
Dit recept heeft een vegetarische variant. Vervang hiervoor de salami met Parmezaanse kaas of Grana Padano.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!