Print opties

Gebrannte Mandeln

Gebrande amandelen zoals op de kerstmarkt (Gebrannte Mandeln)

Cooking Method ,
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Cook Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor een zakje van 200g:
    Ganzenborst en garnituur:
  • 200 grammen amandelen (met velletje)
  • 100 milliliters water
  • 5-8 grammen vanillesuiker
  • 1/2 theelepels kaneel
  • 1 snufje zout
  • Keukengerei:
  • Bakpapier
  • Koekenpan
Instructies
  1. Leg een vel bakpapier klaar.

 Een siliconen vel kan ook. Zorg voor een hittebestendige ondergrond
    Doe het water, de suiker, vanillesuiker, de kaneel en het zout bij elkaar in een pan en verwarm het geheel op middelhoog tot hoog vuur
    Laat de suiker oplossen, roer af en toe met een houten lepel en laat het water grotendeels verdampen
    Voeg de amandelen toe en laat het geheel al roerende doorpruttelen. Hou vanaf nu de temperatuur in de gaten: te hoog betekent dat de suiker gaat verbranden en dat geeft een bittere smaak.
    Wanneer het water helemaal is opgelost wordt de suiker weer korrelig. Daarna smelt de suiker weer en begint hij zich aan de amandelen te hechten. Laat de suiker vooral niet aanbranden!
    Wanner de suiker zich mooi aan de amandelen heeft gehecht mag de pan van het vuur
    Stort de amandelmassa uit op het bakpapier en verspreid de amandelen een beetje, opdat ze los van elkaar komen te liggen
    Laat de amandelen helemaal afkoelen. Klaar!

Keywords: kerst, weihnachtsmarkt, weihnachten

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!