Print opties

Lomo de cerdo Ibérico

Gebraden ibéricofilet

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 45 min Total Time: 50 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram ibéricofilet
  • 150 grammen geklaarde boter
  • 1 liter rozemarijn
  • 4 aardappelen (Roseval)
  • 350 grammen wittekool
  • 150 grammen spinazie
  • 250 grammen groene asperges
  • boter (naar behoeven)
  • 1 scheut witte wijn
  • 100 milliliters groentebouillon (zie recept)
  • 1 sjalot
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout & peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Trancheerbestek
  • Koekenpan
  • Wok
  • Oven
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren).
    • Kruid de ibéricofilet met zout en peper of uw favoriete kruidenmix
  2. Giet de geklaarde boter (ghee kan ook) in een koekenpan met stevige bodem en laat gloeiend heet worden.

  3. Leg het vlees in de pan en bak snel aan, aan 1 zijde.

  4. Draai de varkensfilet om en herhaal het proces.

  5. Leg het vlees nu over in een cocotte of braadpan.

  6. Giet het braadvocht uit de koekenpan er overheen (arroseren).

  7. Giet een flinke scheut witte wijn bij het vlees in de cocotte (deglaceren).

  8. Doe hetzelfde met een lekkere groentebouillon (klik voor recept) of een runderbouillon (klik voor recept). Water kan ook.

  9. ONDERTUSSEN

    Giet een scheutje olijfolie in een wok en frituur hierin de in blokjes gesneden aardappel.

  10. TEGELIJKERTIJD

    Zet een sjalot aan in wat olijfolie.

    • Voeg de groenten erbij en wok tot deze gaar zijn
    • Breng op smaak met peper en zout
  11. SERVEERTIP

    Trancheer de filet en serveer met de groenten en de aardappeltjes (zie afbeelding). Klaar!

Keywords: varken, filet, iberico, bellota, lomo, cerdo

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!