Gebraden ibéricofilet
Giet de geklaarde boter (ghee kan ook) in een koekenpan met stevige bodem en laat gloeiend heet worden.
Leg het vlees in de pan en bak snel aan, aan 1 zijde.
Draai de varkensfilet om en herhaal het proces.
Leg het vlees nu over in een cocotte of braadpan.
Giet het braadvocht uit de koekenpan er overheen (arroseren).
Giet een flinke scheut witte wijn bij het vlees in de cocotte (deglaceren).
Doe hetzelfde met een lekkere groentebouillon (klik voor recept) of een runderbouillon (klik voor recept). Water kan ook.
Giet een scheutje olijfolie in een wok en frituur hierin de in blokjes gesneden aardappel.
Zet een sjalot aan in wat olijfolie.
Trancheer de filet en serveer met de groenten en de aardappeltjes (zie afbeelding). Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!