Lomo de cerdo Ibérico
Gebraden ibéricofilet
Lomo de cerdo Ibérico
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren).
- Kruid de ibéricofilet met zout en peper of uw favoriete kruidenmix
-
Giet de geklaarde boter (ghee kan ook) in een koekenpan met stevige bodem en laat gloeiend heet worden.
-
Leg het vlees in de pan en bak snel aan, aan 1 zijde.
-
Draai de varkensfilet om en herhaal het proces.
-
Leg het vlees nu over in een cocotte of braadpan.
-
Giet het braadvocht uit de koekenpan er overheen (arroseren).
-
Giet een flinke scheut witte wijn bij het vlees in de cocotte (deglaceren).
-
Doe hetzelfde met een lekkere groentebouillon (klik voor recept) of een runderbouillon (klik voor recept). Water kan ook.
-
- Voeg een toefje verse rozemarijn toe
- Zet in de oven en braad 45 minuten tot een kerntempeatuur van 60 graden
-
ONDERTUSSEN
Giet een scheutje olijfolie in een wok en frituur hierin de in blokjes gesneden aardappel.
-
TEGELIJKERTIJD
Zet een sjalot aan in wat olijfolie.
-
- Voeg de groenten erbij en wok tot deze gaar zijn
- Breng op smaak met peper en zout
-
SERVEERTIP
Trancheer de filet en serveer met de groenten en de aardappeltjes (zie afbeelding). Klaar!