Lomo de cerdo Ibérico

Gebraden ibéricofilet
pinit

Gebraden ibéricofilet

Lomo de cerdo Ibérico

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 45 min Total Time 50 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Laat het vlees op kamertemperatuur komen (chambreren).
    • Kruid de ibéricofilet met zout en peper of uw favoriete kruidenmix
  2. Giet de geklaarde boter (ghee kan ook) in een koekenpan met stevige bodem en laat gloeiend heet worden.

  3. Leg het vlees in de pan en bak snel aan, aan 1 zijde.

  4. Draai de varkensfilet om en herhaal het proces.

  5. Leg het vlees nu over in een cocotte of braadpan.

  6. Giet het braadvocht uit de koekenpan er overheen (arroseren).

  7. Giet een flinke scheut witte wijn bij het vlees in de cocotte (deglaceren).

  8. Doe hetzelfde met een lekkere groentebouillon (klik voor recept) of een runderbouillon (klik voor recept). Water kan ook.

  9. ONDERTUSSEN

    Giet een scheutje olijfolie in een wok en frituur hierin de in blokjes gesneden aardappel.

  10. TEGELIJKERTIJD

    Zet een sjalot aan in wat olijfolie.

    • Voeg de groenten erbij en wok tot deze gaar zijn
    • Breng op smaak met peper en zout
  11. SERVEERTIP

    Trancheer de filet en serveer met de groenten en de aardappeltjes (zie afbeelding). Klaar!

Keywords: varken, filet, iberico, bellota, lomo, cerdo

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?